Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Uit de winkel, in de lesauto

Nadat de kledingwinkel waar Nikée Beurskens (21) werkte door Corona dicht moest, lag haar toekomst weer open. Een kennis bracht het beroep rijinstructeur onder haar aandacht. Inmiddels is ze halverwege haar opleiding en blijkt haar keuze een schot in de roos. In dit beroep komen haar interesses en vaardigheden samen: contact met mensen, lesgeven én autorijden.

Als je iets wilt, moet je er gewoon voor gaan!

Nikée Beurskens

Rijles geven?

“Ineens zat ik werkloos thuis. De kledingwinkel waar ik werkte moest sluiten door Corona. Ik ging nadenken over mijn mogelijkheden. Wat wil ik, wat kan ik? Via een kennis met een rijschool werd ik op een vacature voor rijinstructeur gewezen. Hij vond het echt iets voor mij.

Rijles geven, ik had er nooit aan gedacht. Ik dacht dat je daarvoor veel ouder moest zijn en al jarenlang je rijbewijs moest hebben. Om te onderzoeken of het bij me paste, ben ik met verschillende instructeurs mee gereden in de lesauto. Ik wist meteen: dit is écht leuk.

Rijden met plezier

Ik wilde altijd voor de klas staan, maar de Pabo was vanwege mijn rekenproblemen niet haalbaar. In het beroep rijinstructeur komt voor mij alles samen. Het contact met mensen, het aanleren van vaardigheden en de lol in autorijden doorgeven. Ik rijd zelf met heel veel plezier. Sinds ik mijn eigen blauwe autootje voor de deur heb staan, breng ik iedereen die dat wil naar zijn bestemming. Het lijkt me prachtig om iemand zo te motiveren dat hij autorijden leuk vindt én slaagt voor het examen.

Achterhoeks talentenfonds

De opleiding tot rijinstructeur duurt 5 tot 7 maanden. Ik stond aan de start van mijn opleiding, toen ik hoorde van het Achterhoeks Talentenfonds. Ik heb ze benaderd en binnen een week had ik al bericht dat ze me met een deel van de kosten van mijn opleiding wilden helpen. In de hele regio zijn veel vacatures voor rijinstructeur. Na mijn opleiding heb ik al een stageplaats met baangarantie bij een super leuke rijschool.

Uitdaging

Ik wist dat sommige onderdelen van de opleiding moeilijk zouden zijn en dat klopt ook. Het leren gaat met vallen en opstaan, ik laat me daar niet door weerhouden. Als je iets wilt, moet je er gewoon voor gaan. Omdat de lesstof in fases is verdeeld weet ik: wanneer ik A haal, hoef ik niet bang te zijn voor wat daarna komt. A is het moeilijkste onderdeel, de rest is dan prima te doen.

Dank aan Corona

Het klinkt gek, maar de Corona periode was uiteindelijk goed voor mij. Het heeft me gedwongen dingen te doen die ik anders nooit had gedaan. Mensen bellen, stappen zetten. Ik ben het afgelopen jaar echt uit mijn schulp gekropen. Aan iedereen die twijfelt om een stap te zetten kan ik maar één ding zeggen: doen! Je hebt niets te verliezen. Al die vragen, kan ik dat wel? Is dat niet te moeilijk? Moet ik dat wel doen? Ga het doen, geloof in jezelf. Als je het niet probeert, weet je ook niet of je het kunt.”

Let op!

Een aanvraag mét bijbehorende documenten moeten uiterlijk 2 weken voor de start van de scholing ingediend zijn. De aanvraag kunnen wij na deze termijn niet meer verwerken.

Meer verhalen
Een baan in de techniek met alle kansen!
Een baan in de techniek met alle kansen! Lees verder
Van de ICT naar de Bouw
Van de ICT naar de Bouw Lees verder
Van koerier met een sportachtergrond tot CNC operator
Van koerier met een sportachtergrond tot CNC operator Lees verder