Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Van leidinggevende naar metaalbewerker

Ruim 22 jaar werkt Gordon bij een tapijtfabriek. Daar is hij verantwoordelijk voor die afdelingen met in totaal tachtig werknemers. Na een wisseling van eigenaar volgt onverwacht ontslag. Twee weken later zit hij in de schoolbanken om te worden klaargestoomd als frezer en draaier. Mèt baangarantie.

Leiding geven

“Mijn ontslag bij de tapijtfabriek is het beste dat me is overkomen. Dat kon ik destijds niet zo zien, maar ik ben er in alle opzichten op vooruit gegaan. Ik gaf leiding aan drie afdelingen van in totaal tachtig mensen. Ik voelde me verantwoordelijk en stond altijd ‘aan’, ook wanneer ik niet aan het werk was.

Ontslag

Bij een wisseling van het management volgde mijn ontslag. Na 22 jaar trouwe dienst viel dat wel rauw op mijn dak. Via het UWV en Leerwerkloket Achterhoek ben ik een opleiding tot frezer en draaier gaan volgen. Twee weken na mijn ontslag zat ik alweer in de schoolbanken. Het was spannend om iets te gaan doen wat ik nog nooit had gedaan. Ik ging weer naar school en maakte huiswerk. Ik leerde het mechanisch bewerken van metaal zoals messing, aluminium, staal en RVS. Het is precisiewerk waar ik me de komende jaren in kan blijven ontwikkelen.

Fluitend aan het werk

Ik ben trots op mezelf dat ik deze uitdaging ben aangegaan. Achteraf gezien had ik deze stap 10 jaar eerder moeten zetten. Wat me tegenhield? Ik denk de angst om mijn zekerheden los te laten. Ik weet niet of ik het gedurfd had als ik niet noodgedwongen in deze situatie terecht was gekomen. Mijn vader zei altijd: ‘Het is nooit zo donker of het wordt weer licht.’ Nou, in mijn geval is het nu heel licht geworden. Ik werk bij een mooi bedrijf en ga fluitend naar mijn werk. Sterker nog, ik woon nu zo dichtbij mijn werk dat ik er op de fiets naartoe kan.

Mogelijkheden

Ik wist niet dat er zoveel instanties bestaan die meedenken en investeren in scholing. Wat ik anderen dan ook als tip wil meegeven: ga informatie inwinnen, ga praten. Ook wanneer je nog een baan hebt waar je het niet naar je zin hebt. Blijf er niet in hangen, er is zoveel mogelijk. Ik gun het iedereen om werk te doen waar je plezier in hebt. Er is genoeg werk, maar je moet wel willen.

Dag stress

Ik ben verantwoordelijk voor het product dat ik maak. Heerlijk. Ik heb geen stress meer. Ik ben ‘aan’ op mijn werk en ‘uit’ als ik thuis ben. Geld is maar geld, ik ben een gezonder mens geworden. Ik kan het leven weer zien zoals het is en maak me minder druk. Als de mogelijkheid zich voordoet om in deze sector als leidinggevende aan de slag te gaan, zal ik daar niet voor weglopen. Ik let dan wel op de voorwaarden: krijg ik voldoende ruimte en budget om een goede structuur neer te zetten? Want geleefd worden door mijn werk, dat nooit meer.”

Let op!

Een aanvraag mét bijbehorende documenten moeten uiterlijk 2 weken voor de start van de scholing ingediend zijn. De aanvraag kunnen wij na deze termijn niet meer verwerken.

Meer verhalen
Een baan in de techniek met alle kansen!
Een baan in de techniek met alle kansen! Lees verder
Van de Zorg naar de Bewindvoering
Van de Zorg naar de Bewindvoering Lees verder
Uit de winkel, in de lesauto
Uit de winkel, in de lesauto Lees verder