Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Op je 59e overstappen naar de zorg? Doen!

Op je 59ste overstappen van grafische vormgeving naar een baan in de zorg? Wilma Ross deed het. Nooit te oud om te leren is haar motto en hup, daar stapte ze een tweejarig leer/werktraject in. Mét baangarantie. De voldoening die het werk in de zorg haar geeft is groot. Wilma: “Dit is werk wat ertoe doet.”

Deze baan geeft me zoveel voldoening

Wilma Ross

Mooi werk

“Ik maakte van dichtbij mee hoe mijn schoonmoeder in een verzorgingshuis en daarna verpleeghuis terecht kwam. Ik zei toen al tegen mijn man: ‘Wat een mooi werk.’ Iets simpels als een lief woord brengt een glimlach op iemands gezicht en maakt het verschil. Dat ik nu daadwerkelijk in de zorg werk vind ik wel bijzonder.

Ontslag

Ik was ruim 15 jaar in dienst als grafisch vormgever/DTP-er bij een groot bedrijf, toen de hele afdeling van de één op de andere dag ontslagen werd. Het werk werd verplaatst naar Polen. Dat kwam wel even binnen, ik ging altijd met veel plezier naar mijn werk. Ik kwam daarna echt in een soort rouwproces terecht.

Nieuwe kans

Via het UWV en SJ Coaching & Recruitment bezocht ik een open dag van zorginstelling Azora, dat ik kende door de zorg aan mijn moeder en schoonmoeder. Ik wist het meteen: dit is het. Ik solliciteerde voor de functie leerling verzorgende IG en werd aangenomen voor het tweejarige leer-werktraject. Ik ben nog steeds dankbaar voor het vertrouwen van mijn nieuwe werkgever. Zij hebben mij als 59-jarige de kans gegeven om te bewijzen dat ik dit kan, dat ik pas in de zorg.

Boerderij

Ik ben gewend veel om handen te hebben op de boerderij waar ik met mijn man woon. We zijn altijd bezig met onze dieren, het huis en de tuin. Ik heb veel energie en houd van aanpakken. Mijn streven is om zorg te bieden zoals ik voor mijn eigen ouders zou wensen. Het welzijn van de mensen staat voorop in mijn werk, ik doe het vanuit mijn hart. Het is hard werken, maar ik haal er ontzettend veel voldoening uit.

Trots

Mijn leeftijd zag ik niet als een beperking. Ik heb geen kleine kinderen meer, ik kon me volledig op de opleiding richten. Het kost veel energie, maar het heeft me zoveel gebracht. Als ik me ergens in vastbijt, gebeurt het. Je bent nooit te oud om nog iets te leren. Ik ben trots dat ik afgelopen winter mijn diploma heb behaald, het is een verrijking van mijn leven.

Leren

Het was flink aanpoten tijdens mijn opleiding: theorie, opdrachten, toetsen, verpleegkundige vaardigheden oefenen. Ik heb geleerd om voor mijn eigen leerproces op te komen. Ik vind het fijn om nieuwe informatie te doseren en niet in één keer in het diepe te worden gegooid. Dat moest ik wel zelf aangeven: ‘ho, stop, dit gaat te snel. Wil je het me stap voor stap uitleggen?’ Dat vond ik in het begin wel lastig.

Teamplayer

Mijn levenservaring is een voordeel. Ik heb dingen meegemaakt waardoor ik me goed kan inleven in mensen die afscheid nemen of in de laatste levensfase zitten. Moeilijke momenten kan ik delen met mijn collega’s, ik werk in een heel fijn team. Als je graag met mensen werkt, geeft een baan in de zorg zoveel voldoening. Je kunt altijd informeren of het iets voor je is. Ga een dag meelopen, de sfeer proeven. Ik zou zeggen: doe het. Gewoon doen.”

Meer verhalen
Van leidinggevende naar metaalbewerker
Van leidinggevende naar metaalbewerker Lees verder
Van de Bakkerij naar de Zorg
Van de Bakkerij naar de Zorg Lees verder
Een baan in de techniek met alle kansen!
Een baan in de techniek met alle kansen! Lees verder